11x Onze ideale camperplaats

Of camping

11x • 11x Onze ideale camperplaats

11x Onze ideale camperplaats

Of camping

11x Onze ideale camperplaats - Of camping

Sinds wij onze camper hebben gaan we zo vaak als mogelijk op pad en ontdekken we de leukste campings en camperplaatsen. Maar de ene camperplaats is de andere niet. De perfecte camperplaats bestaat niet, maar sommige plekken komen wel heel dicht in de buurt. In dit blog lees je hoe onze ideale camperplaats er uit ziet . . .

11 mei 2023 • 11x

Wij hebben zo onze voorkeuren. Hoe langer we ergens blijven, des te meer wensen hebben we. Voor een kort weekend zijn we minder kieskeurig. Ook de prijs telt mee. Een gratis camperplek zonder voorzieningen is voor ons vooralsnog een no-go. We zijn best een beetje verwend.

In dit blog spreken we vooral over camperplaatsen. Uiteraard geldt alles ook voor campings.

1 • Schoon sanitair

We gebruiken tot nu toe altijd het sanitair op de camperplaats ook al hebben we een toilet en zelfs een douche aan boord. Iets (tussen de oren) weerhoudt ons ervan om het te gebruiken. Blijkbaar is de nood nog niet hoog genoeg geweest.

Schoon sanitair staat met stip bovenaan. Wij knappen af op smerige toiletten waar je kunt zien en ruiken dat er niet dagelijks wordt schoon gemaakt. Ook voldoende sanitair, evt mannen en vrouwen gescheiden. En we houden van muziek in het sanitairgebouw, het geeft net dat beetje meer gevoel van privacy.

Toiletten - Het doen van een grote of kleine boodschap is echt privé aangelegenheid. Wij doen onze boodschap het liefst in een gesloten toilethokje waarbij de buren ons niet horen en vooral niet ruiken.

Uiteraard met toiletpapier !!

Douches - We gebruiken altijd de douches op een camperplaats. Als er warm water uit de kraan komt, vinden we het al gauw goed . . .

Totdat we een keertje op een camperplaats stonden met gedateerd sanitair dat zeker geen schoonheidsprijs verdiende. Ik kreeg er spontaan de kriebels van en heb toen voor 't eerste gedoucht in de camper. Tot nu toe de eerste en ook de laatste keer.

Wat wij ook fijn vinden:

 1. Geen muntjes of enig ander betaalsysteem.
 2. Net zo lang douchen al je wil. Hoewel . . . wij hebben gemerkt dat we zelden langer dan 4 minuten onder de douche staan.
 3. Zelf de watertemperatuur bepalen.

Wastafels - Op de meeste camperplaatsen vind je al het sanitair bij elkaar in één ruimte. Vreselijk! Wij vinden wij dat de wastafels gescheiden moeten zijn van de toiletten. Niets menselijks is ons vreemd. We vinden het echter hoogst ongemakkelijk om onze tanden te poetsen terwijl tegenover ons iemand een grote boodschap doet, met bijbehorende geluid en geur. Het aroma komt je tegemoet. Daarom poets ik mijn tanden in de camper. Dat dan weer wel 😉.

Onze tips:

 1. Landschapscamping Alleleijn in Epen (L)
 2. Minicamping TOB, 'T Olde Baôten in Aalten (Gld)
 3. Camperplaats de Landingshoeve in Schijndel (NBr)

2 • Volop wandelmogelijkheden

Wij wandelen graag en onze wandelschoenen gaan steevast mee. We kijken daarom altijd naar de wandelmogelijkheden op minder dan 10 km van de camperplaats. Op zich niet zo moeilijk want wandelen kun je overal. Helemaal perfect is het als we vanuit onze camper zo de natuur in wandelen. Enne . . . elk rondje is anders.

Onze tips:

 1. Vanaf Camping Nederrijkswald in Berg en Dal (Gld) loop je zo het Groesbeekse bos in.
 2. Natuurcamping De Kunne in De Lutte (Gld) ligt midden in de natuur aan de rand van het Lutterzand en is omringd door bossen en landerijen.
 3. Landschapscamping Alleleijn in Epen (L), het Limburgs Heuvelland ligt er aan je voeten.
Foto: Vanaf de camping Nederrijkswald wandel je zo het Groesbeekse bos in
Vanaf de camping Nederrijkswald wandel je zo het Groesbeekse bos in

3 • Ruime plek, achter elkaar

Een royale plek spreekt een beetje voor zich. We staan graag op redelijke afstand van onze buren.

Daarbij vinden we het fijner om achter elkaar te staan i.p.v.zij aan zij zoals op de meeste camperplaatsen het geval is. Tegen de achterkant van een andermans camper aankijken is echt niet spannend. Nu maakt het wel verschil hoe lang we ergens bivakkeren. Voor een korter weekend weg maakt het ons minder uit hoe de campers staan. En als we dan rug aan rug (zij aan zij) staan, dan liever schuine plekken.

Onze tips:

 1. Op camperplaats De Landingshoeve in Schijndel (NBr) staan alle campers rond een vijver.
 2. Op campercamping Blij Venneke in Eersel (NBr) sta je wel rug aan rug maar iedereen heeft een eigen voortuintje met grasveld en bloemenperk. Superleuk!

4 • Dichtbij dorp of stad

We gaan overal op de fiets naar toe en laten de camper op zijn plek staan. Ook op vakantie kopen we lokaal en voor de dagelijkse boodschappen fietsen we naar het dichtsbijzijnde dorp. We hoeven echt niet binnen de bebouwde kom te staan. Zo'n 3 km vanaf dorp of stad(je) vinden we een mooie afstand, al is het maar voor verse broodjes van de bakker elke ochtend.

Onze tips:

 1. De Polderhaan in Harmelen (Utr) - 1,5 km
 2. Camperplaats Blij Venneke in Eersel (NBr) - 1,9 km
 3. Landschapscamping Alleleijn in Epen (L) - 2,3 km
Foto: Wegwijzer op camperplaats De Polderhaan in Harmelen
Wegwijzer op camperplaats De Polderhaan in Harmelen

5 • Stroom

Wij zijn niet van die helden die ergens 'vrij' staan zonder voorzieningen. Wij willen gewoon aan de stroompaal. Het geeft ons een gevoel van zekerheid dat we nooit zonder stroom zitten. Aan de andere kant: hoe erg is het als we een keertje geen stroom hebben!?

6 • Laat vertrek mogelijk

Op zondagmiddag vertrekken we bij voorkeur pas na 16:00 uur, zodat we optimaal genieten van ons weekend. Bij de meeste camperplaatsen geldt een uiterste vertrektijd, meestal rond het middaguur. Logisch, want dan maak je weer plaats voor nieuwe gasten. Over het algemeen is het geen probleem om juist op zondag later te vertrekken. Soms wordt er een kleine vergoeding gevraagd.

Onze tip:

 1. Camperplaats de Hoge Valk in Lunteren (Gld) - Omdat er op zondag geen aankomst is van nieuwe gasten mag je er net zo laat vertrekken als je wil.

7 • Goed internet

Mijn laptop gaat bijna altijd mee, ook als we een weekend weg gaan. Goed internet is voor mij best belangrijk. Zo kan ik ons blog bijhouden en we kijken regelmatig tv met de Google Chromecast (€). Om gewoon even te surfen op het internet gebruiken we de wifi van de camperplaats en dat gaat prima. Ik overweeg om een mifi router (€) te kopen, zodat we niet langer afhankelijk zijn van (onveilige) wifi op de camperplaats.

Onze tips:

 1. De Polderhaan in Harmelen (Utr)
 2. Camperplaats Sploder Stea, in Holten (Ov)
Foto: 't Linderhof in Mariëheem is een camping met veel privacy
't Linderhof in Mariëheem is een camping met veel privacy

8 • De prijs-kwaliteitverhouding

Ook de prijs-kwaliteitverhouding telt mee. We vinden het niet erg om meer te betalen, als er iets tegenover staat. Het lastige is dat je dit pas achteraf kunt zeggen. Hoe lager de prijs, des te minder we verwachten en omgekeerd natuurlijk ook.

Een camping waar we bijna € 45,00 per overnachting betaalden viel daarom zwaar tegen. Het simpele sanitair was niet schoon en we moesten onze eigen toiletrol meenemen. Een camperplaats van slechts € 15,00 per nacht bleek tip top in orde te zijn. Met schoon sanitair en toiletpapier! Het verschil tussen de camperplaatsen was de ligging. Achter duinen en vlakbij het strand versus dichtbij een kruispunt van twee snelwegen. Beide plekken waren leuk voor een keertje.

Onze tips:

 1. Camperplaats de Hoge Valk in Lunteren (Gld) - € 16,00 (2022)
 2. Camperplaats de Landingshoeve in Schijndel (NBr) - € 17,50 (2022)
 3. Camperplaats Sploder Stea, in Holten (Ov) - € 17,50 (2023)

9 • Overdekte afwasplaats

Afwassen in de camper vinden we een hoop gehannes. Wij geven de voorkeur aan een simpele afwasplaats, het liefst overdekt. Waar moet je anders je tips & tricks met andere camperaars uitwisselen?

Foto: Zo kan het natuurlijk ook, lekker buiten afwassen
Zo kan het natuurlijk ook, lekker buiten afwassen

10 • Overdekte fietsenstalling

Wij zijn zuinig op ons e-bikes. Ze zijn net nieuw en daarom parkeren we onze plooifietsen graag op een droog plekje onder een afdak. Helemaal mooi is het als we onze opgevoerde fietsen kunnen opladen in de stalling.

Onze tips:

 1. De Polderhaan in Harmelen (Utr)
 2. Camperplaats Skop'nboer in Overdinkel (Ov)
Foto: Fietsenstalling met allerhande gereedschap op CP Skopp'nboer in Overdinkel
Fietsenstalling met allerhande gereedschap op CP Skopp'nboer in Overdinkel

11 • Meer camperplezier

Er zijn zeker meer dingen te bedenken die het kampeerplezier verhogen. Leuk als het er is, meer ook niet.

 1. Watertappunt bij de camper - Gemak dient de mens . . .
 2. Privé sanitair - Dat hebben we zelf in de camper (alleen dat gebruiken we niet 🙈)
 3. Verharde plek - Zo blijft we het binnen schoon en houden we gras en zand buiten de camper.
 4. Rolstoeltoegankelijk - Voor ons gelukkig niet nodig. Anno 2023 hoort een camperplaats 100% toegankelijk te zijn voor iedereen.
 5. Broodjesservice, campingwinkel, streekproducten, restaurant, foodtruck - Hartstikke leuk voor een keertje.

Ken jij de ideale camping of camperplaats?

Laat het ons dan weten. Wij gaan er graag heen voor een mooi camper- en wandelweekend.

Berichten in de categorie 11x komen de 11-de van de maand om 11:11:11 uur online.

Meer lezen?

« Vorig bericht

Wij Camperen
-Van sleurhut naar KampeerKoets-

Volgend bericht »

Camperplaats Sploder Stea
-Camperen aan de voet van de Holterberg-

Schrijf een reactie


*   Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

KokenKoken

 

(€) - Dit bericht bevat affiliatelinks. Als jij iets koopt via een affiliatelink, krijgen wij een kleine commissie. Dit kost jou niks extra's.