Broodje hete kip
Simpel en lekker comfort food
Het broodje hete kip staat regelmatig bij ons op het menu, zowel uit als thuis. Voor ons is het echt comfort food. Het is snel klaar, super makkelijk en Oooo zo lekker. En ook niet onbelangrijk, er zitten veel verse groenten in.
De eerste keer dat ik een broodje hete kip at was jaren geleden, ergens op een terras in Valkenswaard. Ik bestelde er een broodje hete kip en dat bleek een voltreffer. Een paar dagen later maakte ik mijn eigen variant van een broodje met pikante kip. Het viel zelfs bij John goed in de smaak.
Ingrediënten:
Dit recept is voor 4 broodjes.
- dubbele kipfilet in blokjes
- 150/200 gr. taugé
- 1 rode paprika
- klein blikje ananas in stukjes of verse ananas
- 2 kleine uien of 1 grote ui
- sweet chilisaus of sweet & sour sauce
- broodjes naar keuze
Hoe maak je het broodje (hete) kip?
Bak de kipfilet zachtjes gaar in de koekepan of op de skottelbraai. Snij de ui en de paprika in kleine stukjes. Doe dan de taugé, paprika, ui en ananas bij de kipfilet. Laat de groenten en het vlees even sudderen. Als laatste nog een flinke scheut chilisaus er door roeren. Wij gebruiken ongeveer 1/3 van de fles. Wil je de hete kip iets minder pikant kies dan voor Sweet & Sour sauce. Laat alles lekker pruttelen en proef of er nog peper of zout bij moet.
Wij maken het pikante kipmengsel klaar op onze CADAC Safari Chef (€). Je kunt het gerechtje ook prima klaarmaken op de skottelbraai (€). Thuis gebruiken wij gewoon de koekenpan.
Wij houden van gemak als we met de KampeerKoets weg zijn. Het broodje hete kip is een éénpansgerecht. We kopen kant en klaar gesneden kipblokjes. De ananas komt uit blik en de chilisaus uit een flesje. Dit keer geen afbakbroodjes maar een verse volkorenbol van de plaatselijke bakker. Gemak dient de camperaar.
Het broodje (hete) kip is een makkelijk camping gerechtje. Lekker als lunch of als avondeten met een frisse salade er bij. Een beetje gezond en erg lekker.
Eet smakelijk