Een mooi Nieuwjaar

Veel camperplezier !!

Persoonlijk • Een mooi Nieuwjaar

Een mooi Nieuwjaar

Veel camperplezier !!

Een mooi Nieuwjaar - Veel camperplezier !!

Het is een kleine stap van 2023 naar 2024. Een nieuw jaar met 366 spiksplinter nieuwe dagen om te genieten van mooie dingen. In dit NieuwjaarsABC blikken we terug op 2023 en kijken we een beetje vooruit naar 2024. Op naar een mooi camperjaar!

1 januari 2024 • Persoonlijk

Herinner je 2023, droom over 2024 en geniet nu !!

A • Appeltaart met slagroom

Als we op pad zijn met de camper stappen we altijd op de fiets voor een rondje in de omgeving. Overal is iets moois te zien. Fietsen maakt hongerig en we trakteren onszelf regelmatig op een lekker stuk appeltaart met slagroom.

Appeltaart bij de Gracht in ZutphenLekkere appeltaart op het terras bij mini-camping en B&B Veenemaat om Winterswijk-KottenPrima appeltaart bij restaurant De Ruif in RhedenAppeltaart met slagroom bij eetcafe 't Raedthuys in LosserFemke's overheerlijke appeltaart bij de Kloosterhoeve in HarmelenDe laatste appeltaart van 2023 eten we in Oostmarsum (Stadscafé)
Appeltaart met slagroom

B • de Bloemetjes Buiten zetten

Wie de bloemetjes buitenzet, is aan het feesten. Zo iemand neemt het ervan door op stap te gaan en daarbij veel te drinken.[ Bron: Onze Taal ]

Ik ben een geluksvogel want ik zet het hele jaar de bloemetjes buiten. Letterlijk en figuurlijk.

Camperen is gewoon een feestje !! Lekker fietsen en wandelen en samen genieten van een hapje en een drankje, de natuur, de bloemetjes en al wat leeft. Saampjes zetten we op onze eigen manier de Bloemetjes Buiten.

Ook op mijn werk blijven de bloemetjes niet binnen. Dagelijks zetten we ook anderen in de bloemetjes. Het leven van een bloemist gaat niet altijd over rozen maar leuk is het zeker.

C • Camperplezier

We hebben enorm veel plezier met onze KampeerKoets. Zo vaak als mogelijk gaan we op mini-avontuur. Met onze KampeerKoets ontdekken we de leukste plekken in Nederland.

We hopen elke maand een blogbericht (soort van review) over een mooie camping of camperplaats te schrijven. In 2023 bezochten we 4 campings en 13 camperplaatsen. In totaal zijn we 18x op stap geweest en sliepen we 56 nachten in onze camper.

Laat ons maar lekker toeren met de KampeerKoets. Wat een rijkdom.

Foto: Camperplaats Skop'nboer in Overdinkel is een aanrader
Camperplaats Skop'nboer in Overdinkel is een aanrader

D • Don't worry, be Happy

Foto: Genieten in het zonnetje
Genieten in het zonnetje

E • Eerste camperuitje van 2023

Het eerste weekend van maart bivakkeerden we op CP Kostverloren in Nunspeet. Een prima plek voor een (wandel)weekend weg. Overdag was het druilerig en waterkoud en ook de nachten waren fris. We twijfelden: houden we het warm in de camper of is het toch te koud ? Wat zijn we blij dat we gegaan zijn. Het is altijd camperweer . . . nou ja, bijna altijd. Eerlijk gezegd houden we niet van regen, daarvoor zijn onze vrije weekenden te kort.

F • Fietsen

Het heeft even geduurd maar we zijn overstag. We hebben onszelf een e-bike cadeau gedaan. Lange tijd vonden we het not done, een e-bike was iets voor oudjes en krakkemikkige mensen. Daar horen wij nog lang niet bij 😄. Maar wat hebben we een schik van onze Lacros plooifietsen. En ook belangrijk: ze passen met gemak in de garage van de camper.

Foto: Onze Lacros vouwfietsen
Onze Lacros vouwfietsen

G • Gezond Nieuwjaar

Wij wensen iedereen een Gezond, Gelukkig, Grandioos, Goed, Groots, Geniaal, Gezellig, Gaaf, te Gek en Geweldig 2024 en maak er een mooi (camper)jaar van. Doe maar Gewoon, dan doe je al Gek genoeg! Heb het leuk!

H • Hoogtepunt

Ons hoogtepunt is toch wel de Nijmeegse Vierdaagse van 2023. De 4Daagse is voor ons vaste prik en staat elk jaar opnieuw in de agenda. 2023 was voor John een speciale editie. Na ruim 160 hele kilometers krijgt ook hij zijn gouden kruisje met kroontje. Een medaille om trots op te zijn want hij heeft zijn 11-de de Nijmeegse Vierdaagse uitgelopen.

Foto: Niet de beste foto van ons samen, wel twee blije gezichten
Niet de beste foto van ons samen, wel twee blije gezichten

I • Instagram Inspiratie

Volg je ons al op Instagram?

 1. Wandelcamping Pluk de dag - dé wandelcamping van Nederland! Daar worden wij natuurlijk erg blij van want wandelen en camperen is ons op het lijf geschreven. Een stek voor onze bucketlist.
 2. Hannah's Hymer - met een Hymer uit 2000 maken Hannah en Jannes samen met hun kids onvergetelijke herinneringen.
 3. Frije fugel - Roelof en Eddie, een bijzonder stel dat rondtrekt in een camperbus.
 4. Camperkeuken - makkelijke recepten voor kleine keukens.

J • Jaargetijde

Zomer, herfst, winter of lente. Het maakt eigenlijk niet uit, want camperen kun je altijd en overal. Elk jaargetijde heeft zijn eigen charme. Kou in de winter, krokussen en lammetjes in de lente, een zomer vol zon en kleurenpracht in de herfst. Er is altijd en overal iets moois te zien. Genoeg redenen om elk jaargetijde met de KampeerKoets weg te gaan.

K • De KampeerKoets

De KampeerKoets is ons koosnaampje voor de camper. Omdat de camper ons een gevoel van luxe en vrijheid geeft is het onze KampeerKoets geworden.

Foto: Bij ons is geel . . . . de kleur in de KampeerKoets
Bij ons is geel . . . . de kleur in de KampeerKoets

L • Laatste camperuitje van 2023

Als dit blog online komt staan we op Camperpark Landgoed Het Meenen in Mander. Voor 't eerst zijn we midden in de winter met de KampeerKoets weg en vieren we Oud en Nieuw in Twente. Het Meenen is een mooie camperplaats met uitstekende voorzieningen. We dompelen ons onder in de Twentse tradities met gegarandeerd een knallend Oud & Nieuw.

M • Mooiste Camperplaatsen

De ene camperplaats is de andere niet. De perfecte camperplaats bestaat niet, maar sommige plekken komen wel heel dicht in de buurt. Over onze Top 3 van campings en camperplaatsen die wij in 2023 bezochten zijn we het snel eens.

Ze hebben alledrie met elkaar gemeen dat de prijs-kwaliteitverhouding dik in orde is. De faciliteiten en dan met name het sanitair zijn er prima. Plekken waar we ooit terugkomen.

 1. Camperplaats Sploder Stea in Holten (Ov)
 2. Camping 't Uitzicht in Vorden (Gld)
 3. Camperpark De Vlinder in Hengelo (Gld)

N • Nederrijkswald

De N is van Nederrijkswald, onze favoriete camping in Berg en Dal, een boerderijcamping van hoog niveau. We komen er al jaren tijdens de Vierdaagse en alles is altijd tot in de puntjes geregeld. Het is een rustige en gemoedelijke boerencamping met gastvrije eigenaren. De plekken zijn ruim met tegels voor de voordeur of voortent. Uitstekend sanitair dat ook in de drukste week van het jaar (vierdaagseweek) keurig schoon is.

Foto: Camping Nederrijkswald, onze vaste stek tijdens de Vierdaagse
Camping Nederrijkswald, onze vaste stek tijdens de Vierdaagse

Recreatieboerderij Nederrijkswald ligt zo'n 250 meter van de Zevenheuvelenweg tussen Groesbeek en Berg en Dal. De omgeving is bosrijk en heuvelachtig. Vanuit de camper wandel of fiets je er zo het bos in. Wandel- en fietsmogelijkheden in overvloed, we zijn er nog niet uitgekeken. Ons plekje voor de Vierdaagse van 2024 is al besproken.

O • Onsie

Een Onsie, oftewel een Selfie van ons samen. Ik heb zowaar een paar foto's van ons saampjes gevonden . . . en wat voor foto's?!?!

Onderweg naar . . .De Polderhaan in HarmelenDagje DoesburgOnderweg naar Berg en DalSamen met Buurmaan en BuurmanZonnige selfie op het pontje naar Millingen
Wij Camperen - Kleef & Kleef

P • De Poetskoets

Van KampeerKoets naar PoetsKoets. Na het camperen maken we onze Koets zo snel mogelijk weer helemaal spik en span. Gelukkig heeft John er geen hekel aan om te poetsen.

Foto: Na een middagje poetsen is de KampeerKoets weer spik en span
Na een middagje poetsen is de KampeerKoets weer spik en span

Q • Quote

Choose the right way and be Happy !!

R • Een Roadtrip met de camper

Iets op onze bucketlist. Drie weken of langer op stap met de camper en dan niet alleen in Nederland. Juist iets verder weg. We hebben plannen om in mei op roadtrip naar Oostenrijk te gaan. Best ambitieus voor een huismuts als ik, die het liefst dicht bij huis blijft.

S • Spaar geen centen . . . maar mooie momenten

Dit is toch wel onze leidraad van de afgelopen jaren. Het één kan niet zonder het ander. Het zal je niet verbazen dat onze KampeerKoets er een grote rol bij speelt, op weg naar meer speciale momenten. Laat die Roadtrip dus maar komen.

T • Tevreden

Alles waar TE voor staat is niet goed, behalve tevreden. En dat zijn we. We zijn content met de camper en we zitten lekker in ons velletje. Wat wil een mens nog meer?

Foto: Een TEvreden man op campercamping Blij Venneke
Een TEvreden man op campercamping Blij Venneke

U • Uitdaging - 12 Maanden, 12 Steden

Uitdagingen, ik heb er een haat liefde verhouding mee. Ik heb vooral een goed voornemen. In 2024 willen wij met de camper op citytrip naar elke provinciehoofdstad van Nederland. Camperen in (de buurt van) de stad. Tips zijn welkom.

V • Vrije Tijd

Wij hebben chronisch vrije tijd te kort. Tegelijkertijd hebben we allebei een overschot aan Vakantiedagen. Hoogste tijd om er werk van te maken en meer campertijd in te plannen.

W • Wist je dat - 2023

 1. We rijden allebei graag met de camper. We maken er nog net geen ruzie om. We verdelen de kilometers eerlijk. John rijdt de heenweg en Mirjam de terugweg, een beetje net zoals thuis ;-).
 2. In 2023 sliepen we 56 nachten in de KampeerKoets en maakten we 18 campertripjes.
 3. De goedkoopste camperplaats was Sploder Stea in Holten (Ov). We betaalden € 17,50 all in. Een aanrader!
 4. In België noemen ze een vouwfiets een plooifiets.
 5. Wij Camperen & Wij Wandelen.
 6. Het eerste wat wij doen als we op een camperplaats aankomen is op de fiets stappen en de omgeving verkennen.
 7. We bezochten twee camperplaatsen die niet voor herhaling vatbaar zijn.

X • Generatie X of niX

Onze generatie is de generatie X. We zijn geboren na de babyboomgeneratie en voor Generatie Y (de Millennials). Grofweg de mensen die zijn geboren tussen 1955 en 1970. Onze generatie wordt ook wel de generatie Nix genoemd. Anno 2024 zijn er zo'n 3.539.000 Nederlanders die tot de generatie X horen.

Y • YouTube

Bij gebrek aan TV kijken we graag filmpjes in de camper. De volgende Youtubers zijn het volgen meer dan waard:

 1. Happy Campercouple - Cindy en Joy nemen je mee op reis. Hun vlogs zijn hilarisch.
 2. Heesjes op wielen - Peter en Monique reizen met de camper door Nederland en Europa.
 3. Op pad met Dennis en Nancy - Favoriete vloggers van John. Dennis en Nancy zijn fervente camperaars. Zij delen hun camperavonturen op Yutube en geven tips & tricks over bestemmingen en geweldige routes om van je reis een succes te maken.

Kijk voor meer inspiratie eens op de website van de Dutch Vloggers United. Een geheel nieuw platform (per 28 dec 2023) dat is opgericht voor en door camperaars. Dutch Vloggers United is een samenwerking tussen enthousiaste Nederlandse vloggers die vlogs maken over campers, campertrips & -tricks.

Z • Zuid-Limburg en Zeeland

Wij hebben ons hart verpand, aan het Limburgs Heuvelland. Voor 2024 staat er zeker een tripje naar Zuid-Limburg op de agenda. En we hebben Zin in Zeeland omdat er er met de camper nog niet zijn geweest.

Foto: Wandelen en Camperen in Zuid-Limburg
Wandelen en Camperen in Zuid-Limburg

Wat zijn jouw camperplannen voor 2024 ??

Meer lezen?

« Vorig bericht

Camperplaats Skop'nboer
-Camperplezier Gegarandeerd-

Volgend bericht »

Camperpark De Vlinder
-Rust en ruimte in de Achterhoek-

Schrijf een reactie


*   Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Bol AlgemeenBol Algemeen