Wij Camperen

Van sleurhut naar KampeerKoets

Onze camper • Wij Camperen

Wij Camperen

Van sleurhut naar KampeerKoets

Wij Camperen - Van sleurhut naar KampeerKoets

Op 28 maart 2021 zagen we hem voor 't eerst. We waren allebei op slag verliefd. Doen we het of doen we het niet?! Na een paar dagen bedenktijd hakten we de knoop door en sinds 20 april 2021 zijn wij de trotse eigenaren van een Dethleffs Globebus T6 camper.

29 april 2023 • Onze camper

Een droom komt uit . . .

Een grote wens van John ging in vervulling. Ik was behoorlijk sceptisch want ik had visioenen van het tv-programma We zijn er bijna! Dat was en is nog steeds de ver-van-mijn-bed show. Toch ging ik overstag en de enige wens die ik had was dat we er minimaal 5 of 6 keer per jaar mee weg moesten. O ja, en twee éénpersoonsbedden want dat gedoe van over elkaar heen klimmen was ik helemaal zat. Zo flexibel ben ik niet (meer).

John speurde het internet af, op zoek naar de ideale camper. Menigmaal crosten we naar de andere kant van het land om een camper te bekijken. We zijn bij meerdere camperzaken geweest. Kijken, kijken, vergelijken en niet kopen. Zo ontdekten we wat voor ons de beste indeling is. Onze jarenlange caravan ervaring kwam goed van pas.

Foto: De eerste keer kamperen met de caravan in 2002
De eerste keer kamperen met de caravan in 2002

Onze eerste sleurhut

In 2002 kochten we in een opwelling onze eerste caravan. Wij waren op verjaardagsvisite en daar stond-ie in de straat. De Sterckeman caravan was te koop en nog dezelfde middag bekeken we de sleurhut. En wij niet alleen, de hele familie keek over onze schouders mee. Een dag later waren wij de trotse eigenaren van een caravan, inclusief inboedel. En een deel van die inboedel gebruiken we nu (20 jaar later) nog steeds.

Twee weken later gingen we op vakantie. Eerst een paar dagen in de middle of nowhere in de Flevopolder, gevolgd door 2 weken Friesland. Wat was het leuk, wat waren we trots op onze sleurhut. Eén of twee keer per jaar gingen we er mee weg.

Foto: Hoezo trots !?!?
Hoezo trots !?!?

Onze tweede caravan

In 2012 werd het tijd voor een nieuwe sleurhut. Een Dethleffs dit keer en ook daar waren we wijs mee. Een flinke upgrade ten opzichte van de Sterckeman. Net iets groter en luxer. We hebben er 9 jaar met plezier mee rondgetoerd.

Foto: Onze Dethleffs caravan
Onze Dethleffs caravan

De eerste jaren gingen we 2 of 3x per jaar op pad met onze sleurhut. Langzamerhand kwam de klad er in en werd er slechts 1x per jaar gesleurd met de caravan. Het opzetten van de voortent was best veel heisa voor een paar nachtjes. Elke keer de caravan ophalen vonden we teveel moeite. Wat als het regent? Genoeg excuses om vooral niet met de sleurhut weg te gaan.

Tijd voor iets anders. Na 19 jaar caravannen ruilden we de caravan in voor een camper.

Zwerven met de KampeerKoets

En nu trekken we er zo vaak mogelijk op uit. Overal en Nergens op zoek naar de leukste plekjes. Wat zijn we blij met onze KampeerKoets, wat een luxe. Camperplezier gegarandeerd!

De eerste camping waar wij bivakkeerden was camping de Hulsdonken in Bergeijk. We waren er 2 keer eerder geweest met de caravan en het is een mooie plek om de KampeerKoets uit te proberen. Een beetje pionieren en best spannend. Met geleende stroomkabel en tuinstoelen (alles lag nog in de caravan) gingen we op pad.

Foto: De eerste keer op stap met de KampeerKoets
De eerste keer op stap met de KampeerKoets

Het werd een prachtig weekend. Er stonden ervaren camperaars die we bestookten met zoveel mogelijk vragen. We zijn er een stuk wijzer geworden en al doende leert men.

Foto: Onze camper, Dethleffs Globerotter
Onze camper, Dethleffs Globerotter

In ons eerste jaar bezochten we 13 campings en één camperplaats. In totaal hebben we 45 nachten in onze camper geslapen. Veel meer dan ik van tevoren had gedacht. Het was een mooi en leerzaam eerste camperseizoen.

Foto: De skottelbraai gaat net als in de caravan altijd mee
De skottelbraai gaat net als in de caravan altijd mee

Wij kamperen met de camper alsof we met de caravan op stap zijn. De eerste tijd stonden we daarom vooral op campings. Gezellig naast de buren. Op een camperplaats staan de campers rug aan rug, dat was even wennen want tegen de achterkant van andermans camper aankijken vinden we (nog steeds) niet boeiend.

Ik blijf een camping gezelliger vinden, zeker in de zomervakantie als we meer buiten zijn. Maar we zien inmiddels ook de voordelen van een camperplaats.

Leuk detail: De eerste camperplaats waar we stonden was gelijk een hele mooie plek. Op camperplaats De Polderhaan overwonnen we in één nacht onze aversie tegen camperplaatsen. Zo snel kan het gaan.

Foto: Blij met de KampeerKoets
Blij met de KampeerKoets

Het tweede jaar (2022) sliepen 54 nachten in onze camper waarvan 15 nachten op een camperplaats en 41 op een camping. Niet verkeerd, we zijn immers nog lang geen pensionado’s. We hopen op een stijgende lijn ;-).

Zie meer . . . Doe meer . . .

Sinds we de camper hebben, zien we meer en we doen meer. Overal waar we zijn doen we iets leuks en zien we iets nieuws. Fietsen en lekker niks doen staan hoog op ons to-do lijstje. En als we het echt niet meer weten dan wandelen we een rondje. Vinden we ook leuk!

Foto: Camping Winery & Herbs in Schijndel - 2022
Camping Winery & Herbs in Schijndel - 2022

Wij Wandelen

Wandelen is onze gezamenlijke hobby. Bijna overal waar we met de camper komen gaan we aan de wandel. Korte(re) en lange tochten. Elk rondje is anders. Wandelen verveelt nooit! Op ons blog Wij Wandelen houden we je op de hoogte van onze wandelingen.

Foto: Onze KampeerKoets met vierdaagse vlaggetjes versierd - Nederrijkswald, Berg en Dal
Onze KampeerKoets met vierdaagse vlaggetjes versierd - Nederrijkswald, Berg en Dal

Overal en nergens thuis

We zijn hartstikke wijs met onze camper. Geen sleurhut maar een KampeerKoets. Wat een luxe, wat een vrijheid. Zo vaak mogelijk zwerven we ermee door het land. Eén of meer nachtjes, het maakt niet uit. De KampeerKoets staat altijd startklaar. De stalling is kort bij huis en we halen 'm net zo vaak als we willen. Overal en nergens heen met ons hotel op wielen en toch lekker slapen in ons eigen bed.

Voor 2023 hebben we volop plannen en de eerste campertrips hebben we achter de rug. Terwijl ik dit blog schrijf staan we op CamperCamping Blij Venneke in Eersel. Een prachtplek, daar word je vanzelf blij van.

Wij Camperen is ons online camperdagboek. In woord en beeld delen we onze leukste avonturen met de KampeerKoets met toffe tips & tricks, do's & don'ts.

Laat ons maar camperen. De camper is er klaar voor, wij zijn er klaar voor . . . en ons blog ook !!

Meer lezen?

Volgend bericht »

11x Onze ideale camperplaats
-Of camping-

Schrijf een reactie


*   Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

ReizenReizen