Campercamping Blij Venneke

Gewoon anders dan anderen

Camperplaats • Campercamping Blij Venneke

Campercamping Blij Venneke

Gewoon anders dan anderen

Campercamping Blij Venneke - Gewoon anders dan anderen

Op Koningsdag vertrekken we richting de Kempen voor een lang weekend op Campercamping Blij Venneke in Duizel. Niet zomaar een camperplaats. We camperen in een grote b(l)oeiende tuin en ontdekken al snel dat het geen dertien in een dozijn camperplaats is.

11 juli 2023 • CamperplaatsNoord-Brabant

Omdat Koningsdag op donderdag valt hebben we een dagje langer weekend. We hebben er zin in en al vroeg vertrekken naar campercamping Blij Venneke. Het is rustig op de weg en we zijn één van de eerste nieuwe gasten. De eigenaresse heet ons welkom en laat ons alles zien. Vervolgens kiezen we het mooiste plekje dat nog vrij is. De eigenaren lopen zelf geregeld een rondje over de camping en je mag ze alles vragen. De eerste indruk is veelbelovend.

Foto: John heeft er zin in
John heeft er zin in

Campercamping Blij Venneke

Blij Venneke ligt in de Brabantse Kempen vlakbij Duizel en Eersel. De camperplaats ligt in het groen tussen de akker- en weilanden. In de wijde omgeving vind je bos, heide, vennen, leuke dorpjes en kilometers lange fiets- en wandelpaden voor grensoverschrijdend plezier.

Foto: Wij bivakkeren op Campercamping Blij Venneke
Wij bivakkeren op Campercamping Blij Venneke

Eersel ligt op fietsafstand, nog net geen 2 km. Lekker dichtbij en we halen elke ochtend verse broodjes bij de warme bakker. Eersel is een gezellig dorp met volop terrassen waar het goed toeven is. Het dorp is één van de Acht Zaligheden en heeft een beschermd dorpsgezicht.

Foto: Kijk ze eens shinen
Kijk ze eens shinen

De plekken

We vinden de plekken op Blij Venneke grandioos. Ze zijn ruim en elke camper staat op een verharde plek. We hebben ons eigen voortuintje met gras en een kleurrijke border als afscheiding tussen de campers. Het ziet er prachtig uit en het garandeert de nodige privacy.

Het zonnetje schijnt en voor 't eerst dit jaar halen we de tafel en stoelen uit de garage. In onze eigen voortuin genieten we van een lekker bakkie en een oranje tompouce.

Je ziet aan alles dat de eigenaar hovenier is. Zo'n goed onderhouden tuin wil ik thuis ook. De hele camperplaats is één b(l)oeiende siertuin. Op diverse plakken staan zitjes en in de tuin staan volop kunstwerken.

Enige minpuntje is dat het gras net gemaaid is want al die grassprietjes liggen nu in de camper. Tja, eens moet er gemaaid worden, het is meer een luxeprobleem.

Foto: Kunst op Campercamping Blij Venneke
Kunst op Campercamping Blij Venneke
Foto: Wij vinden het nu al mooi, hoe geweldig is het in de zomer?
Wij vinden het nu al mooi, hoe geweldig is het in de zomer?

O ja, en de A67. Het verkeer van de A67 raast vlak langs de camping. Blijkbaar staat de wind gunstig, want tijdens ons verblijf hebben we nauwelijks last gehad van de snelweg. Ook Eindhoven Airport ligt dichtbij en af en toe komt er een vliegtuig over. Gelukkig niet 's nachts. Wij storen ons er niet aan.

Foto: Camperplezier op Campercamping Blij Venneke
Camperplezier op Campercamping Blij Venneke

Het sanitair

Het sanitair op Blij Venneke is verdeeld over 2 gebouwen.

Binnen in het hoofdgebouw zijn 2 toiletten, 3 wastafels met warm water en 3 douches. De toiletten zijn gescheiden van de wastafels en douches, wel zo fijn. Van 23:00 tot 8:00 uur is het hoofdgebouw afgesloten en kun je er niet naar het toilet of onder de douche.

De sanitair unit buiten is wel 24/7 geopend. Er zijn 4 toiletten (2x dames en 2x heren) en 3 wastafels. De wastafels buiten worden momenteel niet gebruikt en het water is er afgesloten. Ik ben geen fan van dit soort sanitair units. Het ziet er al snel smoezelig uit en je hoort (en ruikt) het als een ander tegelijk op het toilet zit. Er is geen privacy.

Het sanitair is ruim voldoende en oké. Niet speciaal, gewoon basic. Wat je nodig hebt is er. Er is toiletpapier en er hangen overal handdoeken. Wat betreft hygiëne geven wij de voorkeur aan papieren doekjes. De douches zijn warm en je mag net zo lang douchen als je wilt.

Foto: Ons eigen voortuintje
Ons eigen voortuintje
Foto: Mooi plekje voor de KampeerKoets
Mooi plekje voor de KampeerKoets

De faciliteiten

Met de faciliteiten op Blij Venneke zit het wel goed. Bijna alles wat je als camperaar nodig hebt is er. In de serre zit je warm en droog en er ligt toeristische info. Afval wordt gescheiden en er is warm en koud water. De Wifi doet het prima. Wij missen wel een overdekte fietsenstalling. Gelukkig mochten we onze fietsen parkeren onder het afdak bij de werkschuur.

Het is goed om te weten dat de toegangspoort om ± 23:00 uur op slot gaat. Je kunt het terrein dan niet meer op of af met de camper. Om ± 8:00 uur gaat de poort weer open. Er is wel een ingang voor fietsers. Er zijn sleutels beschikbaar als je later thuis komt na een avondje stappen.

Foto: De overdekte afwasplaats is simpel en functioneel
De overdekte afwasplaats is simpel en functioneel

Kunst op Campercamping Blij Venneke

De tuin rondom de campers is een echte beeldentuin. Verspreid over de camping staan kunstwerken die zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Superleuk. Je moet het maar bedenken, dat is de kunst.

Beelden zeggen meer dan woorden

Zien, Doen en Beleven

  1. Eersel, één van de acht zaligheden. Gezellig dorp met volop terrassen op de Markt. T!p: Geniet er van een lekker ijsje bij ijssalon De Smaak! Eersel.
  2. (Mid)dagje Postel met de abdij en de Postelse frietstraat
  3. Fietsen kun je overal in De Kempen. Vanaf de camperplaats fiets je snel naar het eerste knooppunt om vandaar de omgeving te verkennen. Wij hebben leuke routes gemaakt richting Bergeijk, Postel (B), de heide en de bossen.
  4. Lunchen (eten) bij Herberg in het wilde zwijn, op de grens van Nederland en België bij fietsknooppunt 18. Een bijzonder etablissement waar zelfs het toilet een ware belevenis is.

De Postelse frietstraat

De eerste middag op een camperplaats stappen we altijd op de fiets voor een kort rondje in de omgeving. Doel van ons ritje is dit keer de Postelse frietstraat, net over de grens, even cultuur proeven in België. Geen culinair hoogstandje dit keer, wel lekker. De frietstraat is een begrip, daar moet je gewoon even geweest zijn. We hebben ons laten vertellen dat je er over de hoofden kunt lopen, zo druk is het er in het weekend.

Eenmaal in Postel is het er verdacht rustig. De frietstraat is dicht en dat op onze Koningsdag, dat zagen we niet aankomen. Voor de Belgen is het natuurlijk een gewone doordeweeksedag. Helaas, geen Belgische friet voor ons. Buiten het hoogseizoen is de Postelse frietkermis alleen in het weekend open. Een paar dagen later gaan we nogmaals richting Postel voor een portie Belse friet.

Foto: Cultuur proeven in Postel
Cultuur proeven in Postel

Onze wandeltips

Overal waar we komen met de camper gaan we aan de wandel. Een wandeling over de Cartierheide lonkt. Helaas, mijn knieën sputteren tegen en daarom trekken we er vooral met de fiets op uit.

  1. Wandelen in toeristisch Postel, deze wandeling maakte ik vorig jaar zomer tijdens de vakantie. Leuke route rondom de Abdij, langs de ronde Put en uiteraard de frietstraat. Postel ligt op fietsafstand van Blij Venneke.
Foto: De Abdij van Postel
De Abdij van Postel

Blij Venneke is een bijzondere stek

Campercamping Blij Venneke heeft ons verrast. Het is een prachtige plek in De Kempen. De entourage en sfeer zijn op en top. Wat ons betreft een aanrader en voor herhaling vatbaar.

Wij zijn benieuwd wat jij vind van campercamping Blij Venneke. Wij lezen het graag!!

Gewoon anders dan anderen

Alles op een rijtje

Camperplaats
Blij Venneke »
  Dalemsedijk 28, 5525 KB Duizel (Noord-Brabant)
Contact
Campercontact
Sitecode: 92440
Onze ervaring
8,0
Ons plekje (9.2)
Sanitair (6.8)
Omgeving (7.8)
Wandelen (8)
Prijs (April 2023)
€ 26,00
Tags
Faciliteiten (incl.)
• (Mini) bibliotheek  • Stroom 10A  • Wifi  • Toeristische info  • Ontmoetingsruimte/kantine  • Uitstort chemisch toilet  • Overdekte afwasplaats  • Centraal watertappunt  • Warm water  • Gescheiden afval 
Pluspunten +
+ Mooie plekken met eigen tuintje
+ Kunstwerken in de tuin

Meer camperplezier

« Vorig bericht

Broccoliflan met ham en kaas
-Smullen in de camper-

Volgend bericht »

Camperplaats Giethmen
-Camperen in het Overijsselse Vechtdal-

Schrijf een reactie


*   Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Bol AlgemeenBol Algemeen
Zonnetje - favicon

Onze blogs over campings en camperplaatsen zijn een momentopname. Wij schrijven enkel en alleen over onze ervaringen tijdens ons verblijf. T!ps zijn welkom.