Camperpark De Vlinder

Rust en ruimte in de Achterhoek

Camperplaats • Camperpark De Vlinder

Camperpark De Vlinder

Rust en ruimte in de Achterhoek

Camperpark De Vlinder - Rust en ruimte in de Achterhoek

Over stille landwegen rijden we naar Camperpark De Vlinder in de Achterhoek. De camperplaats ligt in Bekveld, een buurtschap in het buitengebied van het Gelderse dorp Hengelo. We bivakkeren midden tussen de groene weilanden en wuivende maïsvelden. De boer dat is de Keerl in deze contreien.

15 januari 2024 • CamperplaatsGelderland

Na een hectische Vierdaagse week zoeken we voor twee weken de rust op in de Achterhoek. Het Gelderse dorp Hengelo ligt op minder dan 3 km van de CP. Hengel maakt deel uit van de gemeente Bronckhorst.

Camperpark De Vlinder

Onderweg naar camperpark De Vlinder komt de regen met bakken uit de hemel. Dat hebben we niet besteld. Als we aankomen is het gelukkig even droog. Al snel komt de eigenaar naar ons toe. Hij staat op het punt om zelf op vakantie te gaan maar hij neemt ruimschoots de tijd om ons het camperpark te laten zien. Hij is trots op zijn camperplaats. En terecht!

Foto: Veel vlinderstruiken op camperpark De Vlinder
Veel vlinderstruiken op camperpark De Vlinder

Op CP De Vlinder is plek voor 59 campers. Omdat het zomervakantie is hebben we een plekje besproken. We zijn hoogst verbaasd dat er zo weinig campers staan. Aan het camperpark ligt het niet want het ziet er allemaal fantastisch uit.

De plekken

Na de rondleiding zoeken we het beste plekje uit en dat valt niet mee. Het ene plekje lijkt nog mooier dan het andere. We willen gunstig staat t.o.v. de zon en de wind. Wat is wijsheid?? We hebben zowaar keuzestress.

Het camperpark heeft de vorm van een vlinder. De plaatsen volgen de vleugels van de vlinder. Op de ene plek moet je achteruit inrijden, een paar plekken verder is het gunstiger om juist vooruit in te rijden. Zo ben je verzekerd van zoveel mogelijk privacy. Er is duidelijk over nagedacht.

De plekken zijn ruim en overal ligt een strakke grasmat. De camper staat op verharde rijstroken. De plekken liggen vast, je mag niet naast de rijstroken staan. De afstand tussen de campers is groot genoeg. Zodra er minder wind is draaien we ons luifel uit.

Foto: Camperpark De Vlinder
Camperpark De Vlinder

Op het veld zijn wadi's aangelegd met beplanting van wilde bloemen, bomen en vlinderstruiken (hoe kan het ook anders). Het ziet er in de eerste plaats mooi uit en het heeft een functie. Na een flinke bui stroomt het hemelwater naar de wadi's zodat het gras voor je camper snel droog is.

Foto: Wadi's op de De Vlinder
Wadi's op de De Vlinder

We treffen het niet. Het regent onophoudelijk en even lekker buiten zitten is er niet bij. Onze stoelen blijven nog even in de garage staan. John zoekt al snel de recreatieruimte op. Op een groot scherm bekijkt hij met mede-camperaars de F1 wedstrijd.

Foto: De recreatieruimte met ernaast het sanitairgebouw
De recreatieruimte met ernaast het sanitairgebouw

In de recreatieruimte staat een bankstel en een paar tafels met stoelen. Er ligt wat toeristische info en je mag er een potje biljarten. De koelkast is gevuld met gekoelde drankjes die je kunt pakken voor een schappelijk prijsje. Een prima plek om je op een regenachtige dag te vermaken of om gewoon even een boekje te lezen.

Het sanitair

Naast de recreatieruimte is het sanitair gedeelte. Het ziet er spik en span uit. Alles wat je nodig hebt is aanwezig, inclusief muziek. Er zijn vier douches, vier toiletten met toiletpapier, één urinoir en vier wastafels met warm en koud water. Er staat een wasmachine en een droogrek. Er zijn geen speciale voorzieningen voor mindervaliden.

Bij elke wastafel hangt een zeepdispenser en een badstof gastendoekje. Op zich prima maar wij vinden een handdoek niet hygiënisch en gebruiken deze dus nooit. Er is geen afgesloten privé washok. De toilethokjes zijn van onder en boven open. Geur en geluid gegarandeerd.

Foto: Het sanitair op CP De Vlinder is dik in orde
Het sanitair op CP De Vlinder is dik in orde

Ook de douchecabines zijn open maar dat vinden we minder vervelend dan bij de toiletten. Douchen kost €1,00 voor 5 minuten. De temperatuur is vooraf ingesteld, dus geen thermostaatkraan.

Al met al is het sanitair dik in orde en hartstikke schoon. Toen wij er waren stond er slechts een handjevol campers en het sanitair werd mondjesmaat gebruikt. Negen van de tien keer waren we in ons eentje in de ruimte aanwezig. We kunnen niet beoordelen hoe het sanitair er uit ziet bij volle bezetting.

De faciliteiten

Buiten het sanitairgebouw bevindt zich de afwasplaats. Er zijn vier plekken met warm en koud water. Elke plek heeft twee gootstenen en een handige horecakraan met sproeiknop. De afwasplek is nu nog niet overdekt.

Foto: Afwassen hoort er bij
Afwassen hoort er bij

Afval wordt gescheiden en de containers staan verstopt in een schuurtje. Niemand die ze ziet en tegen een lelijke container aan kijkt. Verspreid over het terrein zijn de brandblussers en de waterkranen altijd dichtbij. Er zijn volop zithoekjes om lekker in het zonnetje te genieten.

We missen wel een overdekte fietsenstalling, zeker als het regent. Voor kinderen is er geen vertier.

Zien, Doen en Beleven

In de Achterhoek is genoeg te beleven. Zoals altijd trekken we er met de fiets op uit.

 1. Dagje Doesburg
  Vanaf de CP fietsen we op ons gemak naar Doesburg. We stippelen onze eigen route uit aan de hand van de fietsknooppunten. De heenweg naar Doesburg is ruim 26 km en de terugweg 14 km.

  Hanzestad Doesburg is een leuk stadje (groot dorp) met gezellige terrassen en leuke winkeltjes. Wij zijn geen museumgangers maar museum de Doesburgsche Mosterdfabriek mag je eigenlijk niet missen. In plaats daarvan genieten we van een lekker kopje mosterdsoep op het terras van Stadsbierhuys De Waag, het oudste restaurant van Nederland.

  Download onze fietsroute (.pdf 433Kb) vanaf CP De Vlinder naar Doesburg
Foto: Wij Tweetjes in Doesburg
Wij Tweetjes in Doesburg
 1. Jansen & Jansen
  Na een lange dag onderweg hebben we allebei geen zin om te koken. Jansen & Jansen is gezellig eetcafé in het centrum van Hengelo (Gld) met lekker eten voor een prima prijs.
 2. Oehoe oehoerend hard
  Ik ben fan al jarenlang van Normaal. Oerend hard fiets ik naar Hummelo, waar het standbeeld van Normaal staat. Stiekem vind ik mijn selfie met de mannen errug leuk.

  Vanaf De Vlinder fiets ik naar Hummelo. Via de knooppunten rij ik door naar Zelhem en via Hengelo fiets ik terug nar de CP. Al met al een mooie route van zo'n 37 km fietsplezier in de Achterhoek.

  Download mijn fietsroute (.pdf 439Kb) vanaf CP de Vlinder naar Normaal in Hummelo.
Foto: Stiekem hartstikke leuk om een selfie te maken met Normaal
Stiekem hartstikke leuk om een selfie te maken met Normaal

Onze wandeltips

Wandelen kun je altijd en overal. Altijd is er iets moois te zien. Helaas sputteren mijn knieën erg tegen en wandel ik minder dan me lief is.

 1. Alweer een paar jaar geleden wandelden wij de Groene Wissel Doesburg. Een verrassend leuke stadswandeling over de stadswallen, langs de IJssel en door het historische centrum. Goed te combineren met een fietstochtje naar Doesburg.

Zomaar een paar foto's . . .

Foto: Lekker uit eten bij Jansen & JansenFoto: Op de fiets naar Doesbrug, ruim 2 uur fietsenFoto: Fietsen over de dijk naar DoesburgFoto: Het oudste restaurant van NederlandFoto: Mosterdsoep eten in DoesburgFoto: Even lekker niks doenFoto: Even spelen met de elektrische step . . .Foto: Onze KampeerKoets :-)Foto: De containers staan verscholen in een schuurtjeFoto: De serviceplek oogt rommelig maar alles wat je nodig hebt is aanwezigFoto: Brandblusser en water op het camperveldFoto: De recreatieruimte is best grootFoto: Prima sanitairFoto: Normaal in HummeloFoto: Heerlijk fietsen in de AchterhoekFoto: De Achterhoek
Een impressie van Camperplaats De Vlinder in de Achterhoek

Weerkomm'n op Camperpark De Vlinder

Na drie nachten op De Vlinder vertrekken we naar Camping 't Uitzicht in Vorden. Een camping die slechts 7 km verderop ligt. John neemt de camper mee en ik ga op lekker de fiets. We zijn nog niet uitgekeken in de Achterhoek.

Foto: Altijd leuk om het gastenboek te lezen
Altijd leuk om het gastenboek te lezen

De Vlinder is een fijne plek waar we graag eens terug komen. Gewoon een bezoekje meer dan waard. Je krijgt er geen spijt van. De berichten in het gastenboek zeggen genoeg!

Aj' de tied hebt, mo'j de tied nemmen

Alles op een rijtje

Camperplaats
Camperpark De Vlinder »
  Holterveldseweg 4, 7255 KH Hengelo (Gelderland)
Contact
Campercontact
Sitecode: 99433
Onze ervaring
8,0
Ons plekje (8.2)
Sanitair (7.8)
Omgeving (8)
Wandelen (8)
Prijs (Juli 2023)
€ 19,50
Tags
Faciliteiten (incl.)
• Stroom 10A  • Wifi  • Jeu de boules  • Wasserette  • Toeristische info  • Ontmoetingsruimte/kantine  • Uitstort chemisch toilet  • Lozen vuil water  • Afwasplaats  • Watertappunten op het veld  • Warm water  • Gescheiden afval 

Meer camperplezier

« Vorig bericht

Een mooi Nieuwjaar
-Veel camperplezier !!-

Volgend bericht »

Camping 't Uitzicht
-Goed gaon in Vorden-

Schrijf een reactie


*   Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Bol AlgemeenBol Algemeen
Zonnetje - favicon

Onze blogs over campings en camperplaatsen zijn een momentopname. Wij schrijven enkel en alleen over onze ervaringen tijdens ons verblijf. T!ps zijn welkom.