Camperpark Landgoed Het Meenen

100% Camperplezier in Twente

Camperplaats • Camperpark Landgoed Het Meenen

Camperpark Landgoed Het Meenen

100% Camperplezier in Twente

Camperpark Landgoed Het Meenen - 100% Camperplezier in Twente

Tijdens de jaarwisseling staan we drie nachten op Camperpark Landgoed Het Meenen in Mander. De camperplaats is een pareltje in Twente, midden tussen de weilanden. Wij dompelen ons onder in de Twentse tradities met gegarandeerd een knallend Oud & Nieuw.

1 april 2024 • CamperplaatsOverijssel

Midden in de winter, met oud en nieuw gaan we op pad met de KampeerKoets. Voor de eerste keer sinds jaren weg met de jaarwisseling. We bespreken een plekje voor drie hele nachten op Camperpark Landgoed Het Meenen.

Sinds april 2023 runnen Michael en Wendy met veel liefde hun camperpark op een prachtplek in Twente. De CP is landelijk gelegen in het oorspronkelijke dal van de Mosbeek. In de directe omgeving vind je de dorpen Vasse, Mander en Tubbergen. Het historische kunststadje Ootmarsum ligt op fietsafstand en ook Duitsland is niet ver weg.

Foto: De Mosbeek stroomt door het landgoed langs de CP
De Mosbeek stroomt door het landgoed langs de CP

Als we aan komen rijden begroet eigenaresse Wendy ons enthousiast. Ze wijst ons de weg en we mogen zelf een plekje uitzoeken. Enigszins vertwijfeld kijken we naar de grote regenplas op de oprit naar de camperplekken. Daar willen we niet vast komen te zitten met onze schone KampeerKoets. Lachend garandeert Wendy ons dat we er niet wegzakken. De ondergrond is verhard en onze camper overleeft de plas wel.

Wij trouwens ook!

We melden ons aan op het scherm dat in de Koffiesnor hangt. Direct na het inchecken krijg ik een sms’je dat we geregistreerd zijn en wordt de stroom ingeschakeld. Ons stroomverbruik wordt gemeten. Bij het uitchecken betalen we voor ons verblijf plus de gebruikte stroom. Wel zo eerlijk, de gebruiker betaald.

Foto: Ons plekje
Ons plekje

De plekken

Er zijn twee velden voor de campers. Op het grote veld staan de campers in een grote cirkel langs de rand van het veld. Tussen de plekken liggen witte doppen in het gras als afscheiding tussen de plekken. De plekken zijn niet bijzonder groot, gewoon okee voor een meerdere dagen camperplezier. We hebben een weidse blik uit over de weilanden en zien zelfs een hertje voorbij snellen. Wouw, wat leuk!

Foto: Het uitzicht is niet verkeerd
Het uitzicht is niet verkeerd

Het gras is doorweekt, hoe kan het ook anders na al die regen van de afgelopen weken. Gelukkig liggen overal kunststof ecorasters zodat het camperveld goed begaanbaar blijft. Hier is echt over nagedacht want zonder de rasters was camperen nu onmogelijk. Evengoed zijn we blij met de waterdichte klompschoenen (€) van John.

Foto: We zijn niet de enigen die met oud & nieuw camperen
We zijn niet de enigen die met oud & nieuw camperen

Ont-Moeten in de Koffiesnor

We gaan eerst naar De Koffiesnor, op zoek naar een leuke wandel- of fietsroute. We raken we aan de praat met Wendy. Ze is laaiend enthousiast en vertelt honderduit over het camperpark en de Koffiesnor. Tot voor kort stonden er koeien in de stal en nu kun je in de Koffiesnor terecht voor een bakkie koffie of thee met iets lekkers, een ijsje (’s zomers), een drankje en regelmatig een hapje. Wendy verkoopt er diverse streekproducten en er liggen folders, fiets- en wandelroutes.

Twee houtkachels zorgen voor warmte en gezelligheid. Wij vinden het een relaxte plek en we zijn er dan ook regelmatig te vinden. Gewoon even een boekje lezen met een lekker bakkie erbij. Een prima ontmoetingsplek om tips & tricks uit te wisselen met mede-camperaars.

De Koffiesnor is niet alleen voor de camperaars, ook passanten zijn er welkom.

Foto: Gezellige warmte in de Koffiesnor
Gezellige warmte in de Koffiesnor

Wendy vertelt ons over de plannen voor het oud & nieuw dit weekend. De Koffiesnor is elke dag geopend en op oudejaarsdag zijn er oliebollen, appelflappen voor alle gasten. Ze waarschuwt ons dat we niet voor de rust komen. Traditiegetrouw wordt er op 31 dec de hele dag carbid geschoten. Wij zijn benieuwd, in de verste verte is het knallen al begonnen.

Foto: De koffiesnor is een gezellige plek
De koffiesnor is een gezellige plek

Op CP Het Meenen kun je vers gebakken broodjes voor het ontbijt bestellen. De bestelformulieren liggen klaar. Ook een tapasbox hoort tot de mogelijkheden. De broodjes staan vanaf 8:30 uur klaar in de Koffiesnor. We nemen het ervan. Ik trakteer mezelf op zondagochtend zelfs op een overheerlijke ontbijtbox. Wat een luxe, zo begin je de dag goed. Alsof we in een B&B verblijven. 

En dat doen we natuurlijk ook, onze eigen B&B op wielen.

Foto: Ik trakteer mezelf op een heerlijk ontbijt
Ik trakteer mezelf op een heerlijk ontbijt

De faciliteiten

Op Camperpark Landgoed Het Meenen heb je alle voorzieningen die je nodig hebt voor een prima verblijf.

De afwasplek is buiten en overdekt. Frisjes in de winter maar je staat er wel droog. Elke plek heeft 8A stroom van de zonnepanelen en daarvoor betaal je achteraf €0,55 per kWH. Er is Wifi met een wachtwoord.

Ook over de serviceplek is goed nagedacht. De opgeruimde plek is in twee richtingen goed bereikbaar voor zowel aankomende als vertrekkende campers. De containers voor gescheiden afval staan verstopt tussen het groen. Vanaf de CP is de serviceplek niet te zien.

We missen wel een overdekte fietsenstalling maar dat schijnt met de verzekering te maken te hebben. Onze fietsen laden we op in de camper. 

Foto: De serviceplek
De serviceplek

Het sanitair

Het gezamenlijke sanitair is tip top in orde en wat ziet het er mooi uit. Het is er verwarmd en schoon, iets dat wij altijd belangrijk vinden. Er klinkt muziek, er is zeep en papieren handdoekjes. Zo te zien komt er ooit nog een wasmachine bij, de plek is al vrijgehouden. De kerstmannen houden de boel in de gaten ;-).

Douchen is bij de prijs inbegrepen en je mag in totaal 4 minuten douchen. Tussendoor heb je nog 2 minuten de tijd om te pauzeren. Met de thermostaatkraan stel je zelf de temperatuur in. Ledlampjes tonen de resterende douchetijd. Voor ons is 4 minuten lang genoeg.

Foto: De wastafels in het mooie sanitairgebouw
De wastafels in het mooie sanitairgebouw

Zien, Doen en beleven

Zoals altijd verkennen we de omgeving op de fiets en laten we ons verrassen door de mooie natuur en pittoreske dorpen.

Wij fietsen met een grote omweg naar Ootmarsum, dat bekend staat als kunstenaarsstadje. We stoppen eerst in Tubbergen (4,5 km) voor de dagelijkse boodschappen. Je vind er alle noodzakelijke winkels dicht bij elkaar.

Foto: Onze fietsroute vanaf Het Meenen naar Ootmarsum (32,5 km)
Onze fietsroute vanaf Het Meenen naar Ootmarsum (32,5 km)

T!PDownload onze fietsroute (.pdf 404Kb) vanaf CP Het Meenen naar Ootmarsum.

Op ons gemak fietsen we naar Ootmarsum. Ook in de winter is het een mooie route. We wandelen een toeristisch ommetje door Ootmarsum. Een mooi stadje met veel historie en kunst op straat. De moeite meer dan waard.

Foto: Moderne(re) glaskunst in Ootmarsum
Moderne(re) glaskunst in Ootmarsum

Carbid schieten

Het hele jaar door is het dag en nacht super stil op de Het Meenen. Behalve de vogeltjes en een enkel landbouwvoertuig hoor je er nagenoeg niks.

Maar nu even niet . . .

Het carbid schieten op oudejaarsdag is een jaarlijks terugkerend evenement op Het Meenen. De familie is al vroeg uit de veren voor de voorbereidingen en zij willen de campinggasten laten meegenieten van het sfeertje tijdens het carbid schieten.

Rond half 10 klinken de eerste knallen en ook in de nabije omgeving van de CP wordt er flink wat afgeknald. Wij zijn nieuwsgierig en lopen naar de oprit. Het valt ons gelijk op dat iedereen met oorbeschermers op loopt. Na de eerste knal weten wij waarom dat geen overbodige luxe is 🙉.

Foto: Carbid schieten met oud en nieuw op oudejaarsdag
Carbid schieten met oud en nieuw op oudejaarsdag

Het carbid schieten is een sociaal gebeuren in de buurt voor jong en oud. De oudere (buur)kinderen steken het carbid aan en de kleintjes vermaken zich met rotjes en knalerwten.

Er staat een partytent en nog voordat het 11:00 uur ('s ochtends) is, zijn de eerste bierflesjes al leeg. Ook voor de camperaars is er een biertje (of frisdrank) en in de Koffiesnor worden oliebollen en appelflappen gebakken. Er staat een fooienpot voor een vrijwillige bijdrage.

We genieten van de harde knallen en af en toe een zacht plofje. Wat mooi om te horen, zien en mee te maken. Een beetje het sfeertje zoals wij kennen op de boerendag.

Foto: Het Meenen in de verte
Het Meenen in de verte

Onze wandeltips

In de Koffiesnor liggen volop fiets- en wandelroutes. Een aantal routes beginnen op de CP. Beiden gaan we aan de wandel, alleen niet dezelfde route.

  1. Ommetje langs de Mosbeek, een superleuke en korte route (5 km) vanaf Het Meenen langs de Mosbeek.
Foto: Wandelen in de omgeving
Wandelen in de omgeving

Oud en nieuw in de KampeerKoets

Oudjaarsavond vermaken we ons in de KampeerKoets. Op de CP wordt er niet meer geknald maar in de omgeving des te meer. Het hoort er bij dit weekend. Na 12 uur genieten we van het vuurwerk op de CP en proosten we in de Koffiesnor op het nieuwe jaar.

Foto: En zo zitten we ineens al in 2024
En zo zitten we ineens al in 2024

Een impressie

Foto: Inschrijven en uitchecken gaat eenvoudigFoto: De overdekte afwasplaats is functioneelFoto: Herfstsfeer met oud & nieuwFoto: De kerstman houdt alles in de gatenFoto: De Koffiesnor, een gezellige plek voor een bakkie koffie of thee met iets lekkersFoto: Het sanitairgebouwFoto: Schone toiletten op CP Het MeenenFoto: Niks mis meeFoto: Waar gaan we heen . . .Foto: De campers staan op een verharde ondergrondFoto: De MosbeekFoto: Landelijke omgevingFoto: Beeld in OotmarsumFoto: OotmarsumFoto:  Kruisbeeld in de buurt van VasseFoto: Mirjam rijdt terug naar huis (zoals altijd)
Camperplezier gegarandeerd

Camperpark Landgoed Het Meenen

Het camperpark is een pareltje in Twente. Een gemoedelijke campercamping waar je persoonlijk contact met de eigenaren hebt. Wendy en Michael doen er alles aan om het de gasten naar hun zin te maken. Je proeft de gastvrijheid. De prijs-kwaliteitverhouding is helemaal okee. De koffiesnor is superleuk en voor ons echt een meerwaarde. Het Meenen is wat ons betreft een regelrechte aanrader.

Gegarandeerd 100% camperplezier

Alles op een rijtje

Camperplaats
Camperpark Landgoed Het Meenen »
  Leningsbeekweg 4, 7663 TM Mander (Overijssel)
Contact
Campercontact
Sitecode: 103970
Onze ervaring
8,8
Ons plekje (7.8)
Sanitair (9)
Omgeving (8.4)
Wandelen (10)
Prijs (December 2023)
€ 19,00
Tags
Faciliteiten (incl.)
• Broodjesservice  • Wifi  • Toeristische info  • Verkoop streekproducten  • Ontmoetingsruimte/kantine  • Uitstort chemisch toilet  • Lozen vuil water  • Overdekte afwasplaats  • Centraal watertappunt  • Kindvriendelijk  • IJsverkoop  • Warm water  • Gescheiden afval 
Faciliteiten (betaald)
• Stroom 8A  • Laat vertrek na 12:00 uur 
Pluspunten +
+ De Koffiesnor
+ Uitstekende prijs kwaliteitverhouding
+ Mooi schoon sanitair

Meer camperplezier

« Vorig bericht

De Wellinghoeve
-Camperen tussen de fruitbomen-

Schrijf een reactie


*   Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

KokenKoken

 

(€) - Dit bericht bevat affiliatelinks. Als jij iets koopt via een affiliatelink, krijgen wij een kleine commissie. Dit kost jou niks extra's.

Zonnetje - favicon

Onze blogs over campings en camperplaatsen zijn een momentopname. Wij schrijven enkel en alleen over onze ervaringen tijdens ons verblijf.