Camperplaats Giethmen

Camperen in het Overijsselse Vechtdal

Camperplaats • Camperplaats Giethmen

Camperplaats Giethmen

Camperen in het Overijsselse Vechtdal

Camperplaats Giethmen - Camperen in het Overijsselse Vechtdal

Het is Hemelvaartsdag en Camperplaats Giethmen is onze bestemming voor een lang weekend camperplezier. De CP ligt in het Overijsselse Vechtdal onder de rook van Ommen. Op steenworp afstand stromen de rivieren de Vecht en de Regge. Als we aan komen rijden zien we in de verte de Lemelerberg.

27 augustus 2023 • CamperplaatsOverijssel

We hebben er weer zin in en we vertrekken al vroeg richting camperplaats Giethmen. Het belooft mooi camperweer te worden, droog met geregeld een zonnetje.

Camperplaats Giethmen

De eerste indruk van de camperplaats is prima. Het ziet er opgeruimd en gezellig uit. Het oogt groen en er staan overal potten met fleurige zomerbloeiers. De camperplaats is ruim opgezet. We kijken kort even rond en dan komt de eigenaresse al aangelopen.

Foto: Ruime plekken op camperplaats Giethmen
Ruime plekken op camperplaats Giethmen

Ze toont de faciliteiten en brengt ons naar ons plekje. Vanwege het drukke Hemelvaartsweekend mogen we niet zelf kiezen, normaal gesproken is dat wel het geval. We krijgen een prima plek met uitzicht over de weilanden en de verderop gelegen bossen. Beter kan haast niet.

Foto: Eén van de eerste foto's op Camperplaats Giethmen
Eén van de eerste foto's op Camperplaats Giethmen

De plekken

De plekken zijn ruim maar niet allemaal even groot. Je kunt er prima je luifel uitdraaien. Ieder heeft een eigen strakke grasmat, gescheiden door lage heggetjes. Je staat er in de zon en in de wind.

Het maakt niet uit hoe we de KampeerKoets parkeren. Links, rechts, vooruit, achteruit, schuin of zelfs dwars. Alles mag. We zetten de KampeerKoets achteruit langs het heggetje, zoals we dat gewend zijn. Achteraf niet de beste keuze want we staan vol in de wind. Beter was het om de KampeerKoets dwars te zetten zodat-ie als windscherm fungeert. Al doende leert men. Volgende keer toch iets beter opletten.

Foto: Prima plekje
Prima plekje

Ondanks de wind is het weer prima en we halen onze stoelen en tafel uit de garage. Eindelijk weer eens lekker buiten zitten, ook al is het met onze jassen aan.

Foto: Jaaaaaa, kokkerellen op de skottelbraai
Jaaaaaa, kokkerellen op de skottelbraai

De faciliteiten

De faciliteiten op camperplaats Giethmen zijn dik in orde.

De stroom op onze plek wordt opgewekt door zonnepanelen. Voor drinkwater zijn we aangewezen op de kranen bij het sanitairgebouw. Wij staan er gelukkig niet ver vandaan. Buiten het sanitairgebouw vind je twee overdekte afwasplaatsen.

Afval wordt gescheiden in de milieustraat en daarnaast is de loosplek voor grijs water. De uitstortplaats voor het chemisch toilet zit mooi verstopt achter een schutting.

Foto: De milieustraat voor gescheiden afval
De milieustraat voor gescheiden afval

Een kas doet dienst als overdekte fietsenstalling. Onze accu's laden we op in de camper. Er is Wifi en je hebt er geen wachtwoord nodig. Het onbeveiligde signaal is zwak en/of overbelast en daarom stappen we al snel over op onze eigen 4G en 5G.

Foto: De afwasplaats
De afwasplaats

Er staan bankjes en zitjes om gezellig te kletsen met andere camperaars. Buiten in het kippenhok kakelen de kippen er vrolijk op los en ook de haan laat zich veelvuldig horen. We vrezen voor onze nachtrust. Ten onrechte! 's Nachts bivakkeren de dieren binnen in het kippenhok en wij slapen als een roosje.

Foto: Kakelende kippen
Kakelende kippen

Het sanitair

Het gezamenlijke sanitair voor dames en heren bestaat uit 3 douches, 3 toiletten met toiletpapier en 2 wastafels. Er is gratis warm en koud water en er hangen papieren doekjes om je handen te drogen. Er is geen ruimte voor minider validen. Het sanitair is basic en oké. Voor 25 plekken is het voldoende. Tijdens ons verblijf stonden er ruim 40 campers en dan is het niet royaal. Ik kwam een keertje van een koude douche thuis.

Foto: Het sanitair gebouw
Het sanitair gebouw

Douchen is gratis, net zo lang als je wilt. Helaas is er een vaste temperatuur ingesteld en de douche mag van mij wel iets warmer. Een goede reden om iets korter te douchen en waarschijnlijk is dat ook de bedoeling 😉.

Foto: De toiletten, wastafels en wasmachine
De toiletten, wastafels en wasmachine

De omgeving

Camperplaats Giethmen ligt op een rustige locatie in het Overijsselse Vechtdal. In de directe omgeving vind je bossen, natuurgebieden, landgoederen, zandverstuivingen, de Lemelerberg, de Regge, de Overijsselse Vecht. Wandelen, fietsen, waterpret op de Vecht, vissen langs de Regge of cultuursnuiven bij een kasteel.

Foto: Giethemer kerkbruggetje over de Regge
Giethemer kerkbruggetje over de Regge

Het eerste wat wij doen als we op een camperplaats komen is op de fiets stappen om wat te zien van de directe omgeving. Uiteraard sponsoren we dan ook de plaatselijke horeca en/of middenstand.

Vanaf camperplaats Giethmen is het slechts 4 km fietsen naar Ommen. We rijden tussen de akkers en weilanden. Op het Kerkepad passeren het riviertje de Regge. We volgen de fietsknooppunten en het is een leuke route. Hanzestad Ommen is enorm toeristisch. Het is er gezellig druk op deze Hemelvaartsdag en de terrassen zitten overvol.

Ons flitsbezoekje aan Ommen smaakt naar meer. Voor nu is het genoeg en met een omweg fietsen we terug naar de camperplaats.

Foto: Genieten in het zonnetje
Genieten in het zonnetje

Zien, Doen en Beleven

  1. Hanzestad Ommen is een gezellig en toeristisch dorp. Alle winkels voor de dagelijkse boodschappen zijn aanwezig. En volop terrassen aan het water. Supergezellig!
  2. De omgeving van camperplaats Giethmen leent zich uitstekend voor mooie fietstochten. De CP ligt op loopafstand van fietsknooppunt 72. Wij kozen voor een fietsroute door de bossen van Ommen richting Rheeze met een hoofdrol voor de Overijsselse vecht.
  3. Vanaf de camperplaats kijken we op de Lemelerberg. De berg is ruim 60 meter hoog. Het is een prachtig natuurgebied om zowel met de fiets of te voet te ontdekken.
  4. De camperplaats is onderdeel van kwekerij Asimina waar Pawpaw vruchten worden geteeld. Een bijzonder gewas met een voor ons onbekende vrucht. De planten staan in de kas bij de CP en je kunt er zo naar binnen lopen. De eigenaar vertelt graag meer over zijn Pawpaw vruchten. Jammer dat ze pas in oktober rijp zijn.
Foto: Schipper mag ik overvaren - met het pontje over de Vecht
Schipper mag ik overvaren - met het pontje over de Vecht

Onze wandeltips

Soms heb je van de wandelingen die veel mooier zijn dan je verwacht. De wandeling langs de Regge tussen Giethmen en Ommen is er zo eentje. Op en top genieten van de omgeving met de uitkijktoren op de Besthmenerberg, de Steile Oever en landgoed Het Laer.

  1. Wandelen langs de Regge, tussen Giethmen en Ommen

De wandeling start bij het station van Ommen maar je kunt ook prima starten vanaf de camperplaats. In dat geval pak je de route op bij het Giethemer kerkbruggetje over de Regge. De wandeling is dan ruim 3 km langer.

Foto: Wandelen langs de Regge, wat een rust
Wandelen langs de Regge, wat een rust

Een plek waar je vrolijk van word

Camperplaats Giethmen is een fijne CP voor een lang weekend weg, heerlijk rustig. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. We hebben ons prima vermaakt en volop genoten van de omgeving.

Geen poespas, gewoon goed

Alles op een rijtje

Camperplaats
Camperplaats Giethmen »
  Hogeveldsweg 2, 8147 RJ Giethmen (Overijssel)
Contact
Campercontact
Sitecode: 102156
Onze ervaring
8,1
Ons plekje (8)
Sanitair (6.8)
Omgeving (8.6)
Wandelen (9)
Prijs (Mei 2023)
€ 18,20
Tags
Faciliteiten (incl.)
• Stroom  • Wifi  • Wasserette  • Toeristische info  • Overdekte fietsenstalling  • Uitstort chemisch toilet  • Overdekte afwasplaats  • Centraal watertappunt  • Warm water  • Gescheiden afval  • Laat vertrek mogelijk  • Lozen vuil water 
Pluspunten +
+ Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
+ De mooie omgeving

Meer camperplezier

« Vorig bericht

Campercamping Blij Venneke
-Gewoon anders dan anderen-

Volgend bericht »

Camperplaats Skop'nboer
-Camperplezier Gegarandeerd-

Schrijf een reactie


*   Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

KokenKoken
Zonnetje - favicon

Onze blogs over campings en camperplaatsen zijn een momentopname. Wij schrijven enkel en alleen over onze ervaringen tijdens ons verblijf. T!ps zijn welkom.