Camperplaats Skop'nboer

Camperplezier Gegarandeerd

Camperplaats • Camperplaats Skop'nboer

Camperplaats Skop'nboer

Camperplezier Gegarandeerd

Camperplaats Skop'nboer - Camperplezier Gegarandeerd

Op ons gemak rijden we naar Overdinkel. Camperplaats Skop'nboer is onze bestemming. Een prachtige CP met goede voorzieningen en schoon sanitair. Onmeunig veel camperplezier in Twente.

11 december 2023 • CamperplaatsOverijssel

We verblijven een lang Pinksterweekend op Camperplaats Skop'nboer. Eenmaal van de snelweg af begint het mini-vakantiegevoel. De binnendoor route naar de camperplaats is al mooi. Het Twentse boerenland is niet te vergelijken met de weidse polders bij ons thuis. We hebben er weer zin in!

Camperplaats Skop'nboer

De camperplaats ligt in het grensgebied van Nederland en Duitsland. Het dorp Overdinkel ligt op minder dan 2 km van de CP. Losser (voor de boodschappen) ligt op zo'n 4 km afstand. De Duitse grens is slechts anderhalve kilometer wandelen of fietsen.

De omgeving is oorverdovend rustig en landelijk met vooral boerenland. De camperplaats ligt aan de Ruhenbergerbeek, die we niet gezien hebben. Dat zegt waarschijnlijk meer over ons dan over de Ruhenbergerbeek.

Als we aankomen lopen we eerst naar de receptie. Vanwege het drukke Pinksterweekend hebben we gereserveerd en we hebben geen idee welk plekje voor ons is vrij gehouden. Al snel komt eigenaar SkopJan aangesneld op z'n segway (of iets wat daar op lijkt) en brengt hij ons naar onze plek.

Foto: De receptie van camperplaats Skop'nboer
De receptie van camperplaats Skop'nboer

We zien hem en zijn vrouw regelmatig op de segway rondsjezen. Ze zijn gastvrij en altijd in voor een praatje en we voelen ons er direct thuis.

Nadat we ons hebben geïnstalleerd checken we snel in. Bij de receptie hangt een touchscreen waarop we onze gegevens invullen. Als de aanmelding is gelukt krijg je een welkomst-appje op je telefoon en wordt de stroom ingeschakeld. Ons stroomverbruik wordt gemeten en bij het uitchecken betalen we voor ons verblijf én de gebruikte stroom. Wel zo eerlijk voor diegenen die geen stroom gebruiken.

Foto: Supermakkelijk in- en uitchecken
Supermakkelijk in- en uitchecken
Foto: Volle bak op camperplaats Skop'nboer
Volle bak op camperplaats Skop'nboer

De plekken

De KampeerKoets staat op gras en tussen het gras liggen verharde rijstroken zodat de camper niet verzakt. Voor alle plekken geldt achteruit inparkeren. De plekken liggen rondom een ovaal grasveld met in het midden een paar picknicktafels. Het ziet er gezellig uit.

 

Foto: Herken jij onze KampeerKoets?
Herken jij onze KampeerKoets?

Niet alle plekken zijn even breed. De plekken langs het lange deel van het grasveld zijn smaller en kleiner. De plekken aan de kopse kant van het grasveld zijn het grootst. Wij staan op één van de kleinere plekken en we staan best dicht naast onze buren. Voor een lang weekend is de plek prima. Ons luifel kunnen we in ieder geval helemaal uitdraaien.

Tegenover de receptie van de camperplaats zijn nog een aantal extra plaatsen gecreëerd. In het drukke Pinksterweekend zijn alle plekken bezet.

Foto: Blik op het sanitairgebouw (links) en het rustpunt met terras (rechts)
Blik op het sanitairgebouw (links) en het rustpunt met terras (rechts)

De faciliteiten

De faciliteiten op camperplaats Skop'nboer zijn helemaal oké. Overal is aan gedacht.

Elke plek heeft 10A stroom en daarvoor betaal je (achteraf) €0,50 per kWH. Centraal op het grasveld vind je de waterkranen, lekker dichtbij de camper.

Afval wordt gescheiden en er is warm en koud water. De afwasplek is overdekt en functioneel. De Wifi is zonder wachtwoord en onbeveiligd. Wij schakelen daarom snel over op onze eigen 4/5G.

Onze e-bikes laden we op in de overdekte fietsenstalling. De stalling is uitgerust met het nodige gereedschap om je fiets of camper te repareren. Alles hangt er, wat een superservice!

Foto: De overdekte fietsenstalling is groot genoeg voor alle fietsen
De overdekte fietsenstalling is groot genoeg voor alle fietsen

Het sanitair

Het gezamenlijke sanitair bestaat uit 2 urinoirs, 2 toiletten, 2 douches, 1 privé wastafel en 2 algemene wastafels. Het lijkt weinig maar we hebben niet één keer hoeven wachten. Het sanitair is prima in orde en keurig schoon. Zo zien we het graag. Enige minpuntje is de 'half-open' scheidingswand tussen de toiletten, daar zijn we nou eenmaal geen fans van.

Foto: Het sanitair is spik en span
Het sanitair is spik en span

Voor het douchen betalen we € 1,00 voor 5 minuten. Voor dat bedrag mag je zelf de watertemperatuur bepalen. Superhandig dat we precies zien hoeveel tijd er nog over is. Voor ons is 5 minuten ruimschoots voldoende om te douchen.

Foto: Prima plekje voor onze KampeerKoets
Prima plekje voor onze KampeerKoets

Rustpunt 't Skopke

Rustpunt 't Skopke is onderdeel van de camperplaats. Het is een leuke plek voor passerende fietsers, wandelaars én de camperaars. Het overdekte terras ziet er uitnodigend uit. Binnen staat een koelkast met diverse drankjes en de nodige versnaperingen.

Elke zaterdagochtend tussen 10:00 en 11:00 uur trakteren de eigenaren de gasten op een bakkie koffie of thee op het terras. Leuk om tips & tricks uit te wisselen met de andere camperaars. Ieder heeft een verhaal én een eigen favoriete cp.

Foto: Overdekt terras van Rustpunt 't Skopke
Overdekt terras van Rustpunt 't Skopke
Foto: De recreatieruimte
De recreatieruimte

Op zondagochtend zijn we aangenaam verrast als we bij onze camper verse broodjes van de Duitse warme bakker vinden. Een zondagse traktatie van de eigenaren voor alle gasten, wat leuk!

Zien, Doen en Beleven

Bij de receptie hangt een groot bord met tientallen kant en klare wandel- en fietsroutes. Genoeg mogelijkheden om d'r op oet te trekk'n. De keuze is reuze en we krijgen er zowaar keuzestress van.

Foto: Volop fiets- en wandelroutes vanaf de camperplaats. Enne, zelfs aan leesbrillen is gedacht!
Volop fiets- en wandelroutes vanaf de camperplaats. Enne, zelfs aan leesbrillen is gedacht!
  1. In Losser vind je alle winkels voor de dagelijkse boodschappen.
  2. We maken een prachtige fietstocht via Duitsland naar De Lutte, grensoverschrijdend fietsplezier. We rijden over mooie fietspaden, deels onverhard, over zandpaden en door de bossen. Het Lutterzand is geweldig mooi. Onderweg trakteren we onszelf op een lekker drankje met een stuk appeltaart.
  3. De 30 meter hoge uitkijktoren van natuurgebied de Oelemars is zeker een bezoekje waard. Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Vanaf de uitkijktoren heb je een geweldig uitzicht over de Oelemarsplas en het omliggende land. Een paar honderd meter verderop ligt Duitsland.
Foto: Fietsen naar De Lutte vanaf de camperplaats
Fietsen naar De Lutte vanaf de camperplaats
Foto: Het uitzicht vanaf de uitkijktoren over natuurgebied de Oelemars
Het uitzicht vanaf de uitkijktoren over natuurgebied de Oelemars

Onze Wandeltips

  1. Wandelen langs de Dinkel en de Oelemars - het ommetje Overdinkel - Losser is een wandeling van bijna 8 km in de buurt van de camperplaats.
  2. Wandelen door het Lutterzand - na zo'n 15 km fietsen wacht er een onmeunig mooie wandeling door het Lutterzand.
Foto: Heerlijk wandelen in de omgeving van camperplaats Skop'nboer
Heerlijk wandelen in de omgeving van camperplaats Skop'nboer

Rondje Twente met de camper

Rondje Twente is een rondje toeren in Tukkersland langs de vijf mooiste camperplaatsen. Skop'nboer is één van de vijf deelnemende camperplaatsen aan het Rondje Twente. Eerder bezochten we camperplaats Sploder Stea op ons Rondje Twente. Ook dat was een aanrader en we zijn benieuwd naar de andere 3 camperplaatsen op ons Rondje Twente. Wordt vervolgd . . . in 2024

Een impressie van CP Skop'nboer

Foto: De toegangsweg naar camperplaats Skop'nboerFoto: De receptieFoto: Overdekt terras op camperplaats Skop'nboerFoto: Allerlei gereedschap op je fiets of camper te reparerenFoto: Binnenruimte van rustpunt 't SkopkeFoto: Het sanitairgebouwFoto: Er is zelfs een auto te huur op camperplaats Skop'nboerFoto: Op zondagochtend krijgen we verse broodjes van de eigenarenFoto: Lekker buiten etenFoto: De omgeving van de CPFoto: Vrolijke zomerbloeiers op cp Skop'nboerFoto: Ons uitzicht
100% Camperplezier

Camperen in Twente, altijd leuk

Camperplaats Skop'nboer is een fijne cp voor een lang(er) weekend camperplezier. Wij vonden het er heerlijk rustig en je hoort er nauwelijks verkeer. Mooie omgeving, prima plekken en uitstekende faciliteiten. Een heerlijke plek voor grensoverschrijdend wandel- en fietsplezier. Er valt niks te klagen, wat ons betreft is Skop'nboer een aanrader. Je krijgt er geen spijt van.

T!PHeb je een leuke tip voor een toffe camperplaats in Nederland? Laat het ons weten!

Alles op een rijtje

Camperplaats
Camperplaats Skop'nboer »
  Schaapskooiweg 2, 586 RJ Overdinkel (Overijssel)
Contact
Campercontact
Sitecode: 48414
Onze ervaring
8,0
Ons plekje (7.8)
Sanitair (7.8)
Omgeving (8.4)
Wandelen (8)
Prijs (Mei 2023)
€ 23,19
Tags
Faciliteiten (incl.)
• Wifi  • Toeristische info  • Overdekte fietsenstalling  • (Mini) bibliotheek  • Ontmoetingsruimte/kantine  • Uitstort chemisch toilet  • Lozen vuil water  • Overdekte afwasplaats  • Opladen elektrische fiets  • Centraal watertappunt  • Warm water  • Gescheiden afval 
Faciliteiten (betaald)
• Laat vertrek mogelijk €5,00  • Stroom 10A (€0,50 per kWH)  • Autoverhuur 

Meer camperplezier

« Vorig bericht

Camperplaats Giethmen
-Camperen in het Overijsselse Vechtdal-

Volgend bericht »

Een mooi Nieuwjaar
-Veel camperplezier !!-

Schrijf een reactie


*   Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Zonnetje - favicon

Onze blogs over campings en camperplaatsen zijn een momentopname. Wij schrijven enkel en alleen over onze ervaringen tijdens ons verblijf. T!ps zijn welkom.