De Wellinghoeve

Camperen tussen de fruitbomen

Camperplaats • De Wellinghoeve

De Wellinghoeve

Camperen tussen de fruitbomen

De Wellinghoeve - Camperen tussen de fruitbomen

Camperplaats De Wellinghoeve in Groessen staat al langere tijd op onze bucketlist. De camperplaats wordt regelmatig getipt door andere camperaars. We vinden het de hoogste tijd om met eigen ogen te bekijken hoe mooi De Wellinghoeve echt is.

26 februari 2024 • CamperplaatsGelderland

Op vrijdagmiddag vertrekken we naar camperplaats De Wellinghoeve in Groessen. We hebben besproken want het is een populaire camperplaats. Voor een kort weekend weg nemen we geen risico en nu zijn we verzekerd van een plekje.

De camperpret begint zodra John de motor start. Zoals altijd rijdt hij de heenweg en kruip ik de terugweg achter het stuur.

De omgeving

Camperplaats De Wellinghoeve ligt aan een doodlopende weg in de uiterwaarden van de Nederrijn. Het is een super rustige plek aan de rand van natuurgebied De Rijnstrangen in het hart van De Liemers. Het is een geliefde omgeving voor wandelaars en fietsers.

Foto: De camperplaats vanaf de dijk
De camperplaats vanaf de dijk

Het dorpje Groessen ligt op 4 km. Voor boodschappen fietsen we naar Duiven (5,5 km) of Zevenaar (7,5 km). Naar Arnhem is het zo’n 14 km op de fiets.

De Betuwelijn loopt langs de camperplaats en duikt iets verderop een tunnel in. Tijdens ons verblijf reden er geen treinen over de Betuwelijn. We hebben blijkbar een stil weekend uitgekozen.

De plekken

We krijgen een mooie plek aan de rand van de CP, niks mis mee. De voormalige boomgaard is ingericht als camperplaats met 35 plekken. Een deel van de fruitbomen staat er nog en onder de bomen liggen her en der (rotte) appeltjes. De plekken zijn ruim. De camper staat op gras en iedereen heeft een eigen plekje voor de deur. We draaien ons luifel uit, er is ruimte genoeg tussen ons en de buurtjes. De meeste plekken hebben 6A stroom. Naast de boomgaard zijn een aantal stroom-loze plekken.

Foto: Wij camperen tussen de fruitbomen
Wij camperen tussen de fruitbomen

De boerderij op het terrein dient als woonhuis. In het achterhuis is de receptie en het restaurant. We reserveren een tafeltje voor ons tweetjes en bestellen de daghap. Wat fijn en wat een luxe om 'uit te eten' op de camperplaats.

Foto: De fietsen zijn uitgeladen, we zijn klaar voor de start
De fietsen zijn uitgeladen, we zijn klaar voor de start

Het sanitair

Het sanitair op De Wellinghoeve is compleet, schoon en het ziet er gewoon verzorgd uit. Er zijn 5 toiletten: 2 dames- en 2 herentoiletten en een mindervaliden toilet. Er zijn 4 douches waaronder een mindervaliden douche. Je bepaalt zelf de temperatuur met een thermostaatkraan. Douchen is bij de prijs inbegrepen en je mag net zo lang douchen als je wilt. Er zijn (privé) wastafels in het douchehok.

Foto: Het douchehok
Het douchehok
Foto: Zo is het . . .
Zo is het . . .

In de gang hangt een schoonmaakrooster en het sanitair is de afgelopen dagen meerdere keren per dag schoongemaakt. Zo zien wij het graag !!

Foto: Schoonmaaklijst !!
Schoonmaaklijst !!

De faciliteiten

Alles wat je als camperaar nodig hebt, vind je op de Wellinghoeve.

Er is een overdekte afwasplek. Niet groot en John moet er even op zijn beurt wachten. Hij maakt van de nood een deugd en knoopt een kletspraatje aan met mede-camperaars om de nodige tips & tricks uit te wisselen. Bij de afwasplek halen we ook schoon (drink)water.

Foto: De afwasplek
De afwasplek
Foto: De serviceplek met op de achtergrond de Betuwelijn
De serviceplek met op de achtergrond de Betuwelijn

Er is een serviceplek voor het lozen van grijs water en het chemisch toilet. De kliko’s en containers voor gescheiden afval zijn verdekt opgesteld achter een soort van schutting. In de overdekte fietsenstalling laden we onze e-bikes op.

Foto: Er is een overdekte fietsenstalling
Er is een overdekte fietsenstalling

Zien, Doen en Beleven

We hebben ons prima vermaakt op De Wellinghoeve. Ons weekend was weer eens te kort.

  1. Het terras van De Wellinghoeve nodigt uit voor een hapje en een drankje. Wij nemen het er van en bestellen voor 15:00 uur de daghap. Een paar uur later genieten we op het terras van ons avondeten. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Je hebt ook de mogelijkheid om snacks (patat etc.) te bestellen en bij je camper op te eten.
Foto: Genieten van een overheerlijke salade
Genieten van een overheerlijke salade
  1. Vanaf de Wellinghoeve kun je alle windrichtingen op fietsen. Binnen enkele minuten fietsen we naar de dijk. Aan de hand van de knooppunten plannen wij een eigen route door het Rijnstrangengebied.

    Ons idee is om met het pontje naar Millingen aan de Rijn te fietsen. Aan de overkant rijden we via de Millingerwaard terug richting Groessen. Helaas, er zijn enkele pontjes uit de vaart en onze route terug is bijna hetzelfde als de heenweg. Toch handiger om eerst even te checken of alle (kleine) pontjes wel varen. Gelukkig is het een mooie route want op het water is altijd wat te zien.
  2. Als je in Millingen aan de Rijn bent stop dan even bij Clever's IJssalon. Wij genieten er van een overheerlijk ijsje met uitzicht over de Rijn.
Foto: Met het pontje naar Millingen aan de Rijn
Met het pontje naar Millingen aan de Rijn

Onze wandeltips

Zoals altijd staat wandelen hoog op ons to-do lijstje. De Wellinghoeve is bij uitstek geschikt voor mooie wandelingen.

  1. Vanaf de camperplaats is het bijna 20 km fietsen (met een omweg) naar Rheden op de Veluwezoom. Bij het bezoekerscentrum start onze berg- en boswandeling over de Zijpenberg in Rheden. Een heerlijk afwisselende wandeling door het bos en over de heide. De Zijpenberg ligt aan onze voeten, wat een topwandeling! Daar fiets ik graag een rondje voor om.

Download onze fietsroute (.pdf 305Kb) vanaf CP De Wellinghoeve naar Rheden.

Foto: Op de fiets naar Rheden
Op de fiets naar Rheden
Foto: Bergwandeling op de Veluwezoom
Bergwandeling op de Veluwezoom
  1. Er starten 2 klompenpaden bij de camperplaats. Het Kandiapad en het Husloapad. Klompenpad het Pannerdensche Waardpad voert langs de Wellinghoeve. Wij hebben deze klompenpaden zelf niet gewandeld.

Meer foto's

Foto: We zijn weer onderwegFoto: Daar staan we dan met onze KampeerKoetsFoto: Camperen tussen de fruitbomenFoto: Tok tok tokFoto: Op De Wellinghoeve starten twee klompenpadenFoto: De kliko's en container staan verdekt opgesteldFoto: Op weg naar Rheden fietsen we langs kasteel Biljoen in VelpFoto: Berg- en boswandeling in Rheden - Zijpenberg
Een kleine impressie van De Wellinghoeve

Camperplaats De Wellinghoeve

CP De Wellinghoeve is wat ons betreft een 100% aanrader en voor herhaling vatbaar. Gewoon een fijne camperplaats met prima voorzieningen. Met terras voor koffie met iets lekkers, snacks of de daghap. Voor ons een echte meerwaarde. Volop fiets- en wandelmogelijkheden. De prijs-kwaliteitverhouding is dik in orde.

Alles op een rijtje

Camperplaats
De Wellinghoeve »
  Rijnstrangenweg 15, 6923 SL Groessen (Gelderland)
Contact
Campercontact
Sitecode: 42050
Onze ervaring
8,2
Ons plekje (7.8)
Sanitair (7.8)
Omgeving (8)
Wandelen (9)
Prijs (September 2023)
€ 18,00
Tags
Faciliteiten (incl.)
• Stroom 6A  • Wifi  • Jeu de boules  • Overdekte fietsenstalling  • Restaurant  • Uitstort chemisch toilet  • Lozen vuil water  • Overdekte afwasplaats  • Opladen elektrische fiets  • Centraal watertappunt  • Gescheiden afval 
Pluspunten +
+ Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
+ Volop fiets- en wandelmogelijkheden
+ Gezellig terras

Meer camperplezier

« Vorig bericht

Camping 't Uitzicht
-Goed gaon in Vorden-

Volgend bericht »

Camperpark Landgoed Het Meenen
-100% Camperplezier in Twente-

Schrijf een reactie


*   Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

KokenKoken
Zonnetje - favicon

Onze blogs over campings en camperplaatsen zijn een momentopname. Wij schrijven enkel en alleen over onze ervaringen tijdens ons verblijf. T!ps zijn welkom.